PVZP slavnostně ukončuje mezigenerační projekt Pošlete vzkaz příběhem koncertem Václava Neckáře

Praha 18. 8. 2022 – Pojišťovna VZP, a. s., (PVZP) v únoru 2022 zahájila projekt a soutěž pro seniory Pošlete vzkaz příběhem. Na jeho slavnostním ukončení v Sále Lazarská, na adrese sídla PVZP, zazpívá Václav Neckář a Hanka Křížková.

Během slavnostního odpoledne proběhne mimo koncertů také vyhlášení vítěze soutěže z organizace Mezi námi, která na akci zároveň představí svou činnost. Mezi námi je sociálně aktivizační spolek podporující mezigenerační setkávání. Sdružuje seniory, kteří se zapojují do různých aktivit – jednou z nich je čtení (nejen) pohádek dětem. Po skončení hudební části proběhne autogramiáda Václava Neckáře a Antonína Panenky. Celý program je pro seniory zdarma.

O čem byl projekt a soutěž Pošlete vzkaz příběhem

Cílem projektu bylo získat životní příběhy seniorů, ty následně předat mladší generaci a prohloubit tak mezigenerační dialog. Projekt probíhal ve třech fázích:

1. senioři poslali své životní příběhy
  2. děti jejich příběhy kreativně zpracovaly
  3. z příběhů seniorů a dětských výtvorů vznikla kniha

„Jak osobně, tak profesionálně cítím potřebu vracet do společnosti něco pozitivního. Z pozice vysokého managementu PVZP se účastním mnoha společensky odpovědných projektů a celou řadu z nich také sama dávám dohromady. Díky iniciativě Oživíme Česko vznikají nejen krásné, ale i prospěšné věci,“ komentuje projekt Ing. Halina Trsková, místopředsedkyně představenstva PVZP.

Více o Oživíme Česko a podpoře PVZP směrem k seniorům

Projekt Pošlete vzkaz příběhem vznikl v rámci iniciativy Oživíme Česko, kterou založila Pojišťovna VZP, a. s., (PVZP), konkrétně Ing. Halina Trsková, místopředsedkyně představenstva Pojišťovny, na začátku covidové pandemie. PVZP tak podpořila nebo podporuje české podnikatele a firmy, v projektu Vykouzlete pohádkovou knížku také děti a nyní Pojišťovna zaměřuje svou pozornost na seniory. Společným principem je podpora a motivace v době, kdy jsou všechny sféry společnosti ve zcela bezprecedentní situaci a potřeba realizace společenské odpovědnosti je intenzivnější než kdy dříve.

PVZP v rámci společenské odpovědnosti dlouhodobě podporuje seniory celou řadou aktivit – vydala knížku plnou pozitivní energie a citátů Z pohody do pohody, vytvořila speciální puzzle s velkými dílky na procvičování paměti a jemné motoriky a v průběhu celého roku organizuje koncerty a akce pro seniory zdarma.

Důležité odkazy

Zájemci o koncert, nechť se přihlašují na klara.bila@pvzp.cz nebo na 735 199 961.