Úvod Blog 20 let PVZP. S vámi a pro vás. Seznamte se s historií

20 let PVZP. S vámi a pro vás. Seznamte se s historií

20 let PVZP. S vámi a pro vás. Seznamte se s historií

PVZP působí na českém trhu už dvacet let. V letošním roce si tak připomínáme kulaté jubileum, které je příležitostí k malé bilanci, krátkému pohledu do historie uplynulých dvou desítek let. Je to příběh ryze české komerční pojišťovny, která má blízko ke svým klientům, a podává pomocnou ruku ve složitých životních situacích.

Rok 2004 znamenal pro PVZP start v samostatné pozici. „Hlavním strategickým záměrem je vybudovat jednu ze špičkových pojišťoven v oblasti pojištění zdraví občanů,“ uvedl před dvěma desítkami let tehdejší předseda představenstva Libor Tejnil. A je velkou radostí konstatovat, že se PVZP podařilo nejen v oblasti pojištění zdraví občanů toto přání naplnit.

Místo slov jsou ale mnohem výmluvnější jasné údaje, které potvrzují úspěšný příběh PVZP. Nutno dodat, že pozitivní příběh by nebyl možný bez vás, našich klientů, kterých si nesmírně vážíme. Pohled do minulosti a současnosti nabízí fakta o jednoznačném nárůstu důvěry, kterou se může PVZP vykázat. V roce 2004 dosáhlo předepsané pojistné 242,745 milionu korun, loni už to bylo 2,253 miliardy korun. Jde o nejlepší výsledek v historii PVZP.

Pokud jde o vlastní kapitál PVZP, před dvaceti lety byl ve výši 130,156 milionu korun, v roce 2023 pak 614 milionů korun. Úspěšnou trajektorii PVZP nalezneme také v případě zisku, který je klíčovým ukazatelem. Podíváme-li se na první období samostatné existence Pojišťovny, dosáhla za rok 2004 zisku 30,2 milionu korun. Za rok 2023 už to bylo 203 milionů korun, což je mimořádný výsledek.

PVZP samozřejmě nezůstane stát na místě a při vědomí odpovědnosti ke klientům i tradici bude nadále rozvíjet nabídku pojištění vaší rodiny, majetku a podnikání. „Naší ambicí je být nadále přátelskou, sympatickou, ryze českou komerční pojišťovnou, která vychází z dlouholeté tradice,“ říká předseda představenstva PVZP Robert Kareš.