Úvod Blog Adrenalin bez obav: Jak se správně pojistit na nebezpečné a rizikové sporty

Adrenalin bez obav: Jak se správně pojistit na nebezpečné a rizikové sporty

Adrenalin bez obav: Jak se správně pojistit na nebezpečné a rizikové sporty

Cestování a sport jsou pro mnohé synonymem pro dobrodružství a vzrušení. Ať už jste nadšeným horolezcem, potápěčem, nebo milovníkem extrémního lyžování, je důležité si uvědomovat rizika, která se s těmito aktivitami pojí. V tomto okamžiku se ukazuje neocenitelná hodnota specializovaného cestovního pojištění určeného pro extrémní a nebezpečné sporty.

Proč je speciální pojištění nebo připojištění důležité?

Standardní cestovní pojištění často nebezpečné nebo extrémní sporty nepokrývá. To znamená, že pokud dojde k úrazu při provozování právě některého sportu z této kategorie, můžete se ocitnout v situaci, že budete muset uhradit veškeré náklady spojené s léčbou, záchranou či transportem zpět do vlasti nebo jejich významnou část. Speciální připojištění pro extrémní a nebezpečné sporty vás ochrání před finančními důsledky těchto rizik.

 

Seznam a kategorie nebezpečných a extrémních sportů

 

Co by mělo kvalitní připojištění nebezpečných a extrémních sportů pokrývat?

  • Léčebné výlohy – náklady na léčbu a hospitalizaci v případě úrazu
  • Záchranné operace včetně transportu vrtulníkem nebo záchrany v horách
  • Trvalé následky – finanční ochrana v případě trvalých úrazů nebo invalidity
  • Repatriace – pokrytí nákladů na transport pacienta do vlasti
  • Odpovědnost vůči třetím osobám – pokud vaše činnost způsobí škodu na zdraví nebo majetku jiných

Jak si vybrat správné pojištění?

  • Detaily jsou důležité: Zjistěte, zda pojištění pokrývá specifické sporty nebo aktivity, kterým se chcete věnovat
  • Věnujte pozornost výjimkám a omezením v pojistných podmínkách
  • Zjistěte si konkrétní informace o cílové destinaci: Některé destinace mohou mít specifická rizika nebo vyžadovat vyšší krytí

Při plánování dobrodružného výletu nikdy na pojištění nezapomínejte. I když doufáte, že ho nikdy nebudete potřebovat, poskytne vám „klid na duši“ a ochranu v případě, že se přece jenom něco nepředvídaného stane. Investice do správného cestovního pojištění pro nebezpečné a extrémní sporty je investicí do vaší bezpečnosti a pohody.

 

Na vlastní kůži: Příběhy klientů PVZP

 

Záchranná akce v horách

Petr a Jana (oba 28 let) se během výstupu na horský štít v Tatrách dostali do nečekané sněhové bouře. Byli nuceni zavolat horskou službu, která je bezpečně dopravila zpět do údolí. Díky kvalitnímu pojištění, které zahrnovalo záchranářské operace, nemuseli platit náklady spojené s tímto nebezpečným záchranným výjezdem.

Úraz na běžkách

Při běžkování v Krkonoších na pomezí s Polskem Lucie (25 let) nešťastně zabrzdila na ledu a poranila si koleno. Po návratu do České republiky bylo nutné podstoupit operaci. Luciino cestovní pojištění nejenže pokrylo náklady na její ošetření v zahraničí, ale obdržela i odškodnění za trvalé následky. 

 

Seznam a kategorie nebezpečných a extrémních sportů

 

Více o cestovním pojištění