Úvod Blog Hurá na tábor! aneb pojištění letních úrazů

Hurá na tábor! aneb pojištění letních úrazů

Hurá na tábor! aneb pojištění letních úrazů

S příchodem léta a koncem školního roku se pojí jedna neodvratná povinnost každého rodiče: zajistit svým dětem program na prázdniny. Kdo ale dá na děti v letních měsících při jejich dobrodružstvích pozor? Dvouměsíční úrazové pojištění pro děti!
 

Kam s dětmi o prázdninách?

Děti o prázdninách netráví volný čas jen na dovolených s rodiči, ale také venku s kamarády. Prázdninovým evergreenem jsou pak letní tábory. Vybírat lze z pestré škály nabídek:

  • klasické „poctivé“ tábory, na nichž děti spí ve stanech a v noci v rámci stezky odvahy bloudí po lese
  • tematicky zaměřené tábory, např. s výukou cizího jazyka
  • herní tábory, kdy své ratolesti šalamounsky podstrčíte ke klasickému několikahodinovému hraní PC her i nějakou tu sociální interakci a trochu pohybu
  • příměstské tábory, kdy děti mají zajištěný celodenní program, ale každý večer se vrací domů
  • a spousta dalších druhů táborů nebo letních kurzů pro děti

Léto je ideálním obdobím pro to, aby si děti vyzkoušely různé volnočasové aktivity a mohly se rozhodnout, zda by se některé z nich chtěly věnovat i během školního roku. Na sportovních táborech si děti vyzkouší celou řadu sportů, na uměleckých kurzech zase rozličné kreativní techniky. Je-li vaše dítě dobrodružnější povahy, můžete ho vyslat třeba i na jazykový tábor do zahraničí.
Aktivit, kterým se mohou děti v létě věnovat, je obrovské množství. Důležité je vybrat takové, které je budou bavit a na které budou rádi vzpomínat. Nezapomínejte ani na to, aby byl zachován vyvážený poměr mezi organizovanými aktivitami (kurz, tábor) a volným časem, u kterého si děti sami zvolí, čím jej vyplní.
 

Nástrahy letních prázdnin

Vzhledem k tomu, že jsou v létě děti obecně více aktivní, samostatnější a zkoušejí nové věci, je léto z hlediska četnosti dětských úrazů rizikovější.
Nezáleží na tom, jestli zrovna sportují, plní bobříka odvahy nebo „jenom“ trhají třešně u babičky na zahradě. S létem se jednoduše pojí vyšší pravděpodobnost odřených kolen a loktů, v horším případě to pak mohou být zranění, která si vyžádají zásah doktorů, někdy dokonce pobyt v nemocnici.
Spoustě rizikových situací jde předcházet, především používáním ochranných pomůcek při sportu. Někdy se však i přes veškerou snahu může stát nehoda. Pro tyto případy je dobré mít sjednané úrazové pojištění, které vaší rodině poskytne finanční kompenzaci, díky níž se s následky úrazu lze přece jenom vyrovnat o něco lépe. Pojištění se vztahuje na trvalé následky, odškodné, případně i na hospitalizaci.
 

Dětské úrazové pojištění Medvídek na dva měsíce

Dětské úrazové pojištění je pro děti od narození do 17 let (včetně) a k jeho uzavření není zapotřebí žádná zdravotní prohlídka. Trvalé následky úrazu jsou pojištěné progresivním plněním, což znamená, že se posuzuje závažnost trvalých následků a vyplácená částka je vyšší než u klasického plnění. Pokud bude třeba úraz léčit delší dobu, bude vám, potažmo vašemu dítěti, vyplaceno denní odškodné. Pojištění zahrnuje všechny běžné sporty, a pokud vaše dítě vyráží za letním dobrodružstvím do zahraničí, platí i tam – platí totiž po celém světě.

Úrazové pojištění pro děti má v neposlední řadě i jeden velký benefit také pro vás – rodiče. Zajistí vám větší klid. V případě telefonátu z tábora s informací, že pobyt vašeho dítěte bohužel kvůli úrazu končí, víte, že pojišťovna léčebné výlohy nejen uhradí, ale v případě trvalých následků zajistí finanční kompenzaci. Pojištění můžete uzavřít do konce srpna (31. 8. 2023) s libovolným datem začátku pojištění, platit bude dva měsíce.
 

Detaily o dvouměsíčním úrazovém pojištění Medvídek

 

Pokud je vaše dítě aktivní po celý rok a/nebo chcete být v klidu „kdyby něco“, zvažte dlouhodobé úrazové pojištění, u kterého si můžete zvolit jednotlivé parametry dle vlastního uvážení.
 

Dětské úrazové pojištění na celý rok