Úvod Blog Pojištění v českých horách: Proč je důležité?

Pojištění v českých horách: Proč je důležité?

Pojištění v českých horách: Proč je důležité?

České hory jsou přírodní poklad a oblíbený cíl turistů, ale jako každé hory mohou znamenat i nečekaná nebezpečí. Pojištění může být pro někoho slovo, které přináší spoustu otázek a nejasností. Nicméně, když jde o dovolenou nebo výlet do českých hor, může být cestovní a/nebo úrazové pojištění mimořádně užitečné. Zde je několik důvodů, proč je dobré zvážit cestovní pojištění i před cestou právě do českých hor.

1. Zdravotní rizika

Při pobytu v horách se můžete dostat do situace, kdy budete čelit různým zdravotním rizikům, včetně úrazů, náhlé nevolnosti nebo i onemocnění. Cestovní pojištění (navíc ke zdravotnímu pojištění) vám může pomoci pokrýt léčebné náklady a/nebo převoz do nejbližšího lékařského zařízení.

2. Nepředvídatelné události

Počasí v horách je nepředvídatelné a můžete se dostat do situací, kdy budete muset někde zůstat déle, než jste plánovali. V takovém případě se cestovní pojištění PVZP zdarma prodlouží, nicméně nehradí náklady na další ubytování a stravování.

3. Storno cesty

Pokud se něco stane a nebudete moci cestovat, pojištění vám může pomoci získat zpět většinu peněz, které jste investovali do rezervací ubytování a dopravy.

Druhy pojištění na cesty do českých hor

Nyní se podíváme na několik druhů pojištění, které byste měli zvážit při plánování své cesty do českých hor.

1. Cestovní pojištění Český turista pro Česko a příhraničí 

Cestovní pojištění je obvykle základní pojištění, které by měli mít všichni cestovatelé. Pokrývá všechny výše uvedené rizikové faktory, včetně lékařské pomoci, odcizení majetku a storna cesty. Cestovní pojištění Český turista je ideální volbou pro cestovatele, kteří plánují cestovat po Česku a do padesáti kilometrů v sousedních státech.

 

Zjistit více o Českém turistovi

 

2. Havarijní pojištění Jízda s neomezenou asistencí 

Pokud plánujete kamkoliv cestovat vlastním autem, neměli byste vyrážet bez havarijního pojištění, které vám pomůže pokrýt náklady na opravu vozu v případě nehody. Tím spíše na horách. Na horách obecně není hustá síť autoservisů a odtahových služeb, což znamená, že odtahový vůz pro vás pojede z větší vzdálenosti a také vás dále poveze. Pokud chcete mít absolutní jistotu, že o vás i vaše auto bude maximálně postaráno, pořiďte si k povinnému ručení nebo havarijnímu pojištění Jízda od PVZP neomezenou asistenci. Postará se o neomezený odtah, ubytování posádky nebo třeba o poskytnutí náhradního řidiče. 

 

Více o pojištění vozidel Jízda

 

3. Připojištění rizikových sportů

Pro ty, kdo mají rádi extrémní sporty a plánují se z kopce dostat dolů například paraglidingem, je vhodné právě připojištění pro tu kterou rizikovou aktivitu, kterou hodlají provozovat. 

 

Seznam rizikových sportů