Úvod Blog S klidem na každém kilometru: Připravte se na nečekané situace na cestách

S klidem na každém kilometru: Připravte se na nečekané situace na cestách

S klidem na každém kilometru: Připravte se na nečekané situace na cestách

Jízda autem přináší nejen pocit svobody a nezávislosti, ale občas také neočekávané situace, které mohou cestování znepříjemnit. Mezi tyto nepříjemnosti patří například střet se zvířaty, okousané kabely v motoru nebo třeba nutnost asistence během vánočních nákupů v příhraničí. A co když jedete na hory a máte auto nacpané k prasknutí, a ještě střešní box plný lyží? Podívejme se na řešení těchto situací za pomoci pojištění vozidel Jízda od PVZP.

 

Divoká zvěř nebo domácí zvířata dokáží překvapit i zkušené řidiče: Co dělat v případě střetu se zvířetem 

Jedním z nejčastějších rizik při jízdě autem, zvláště v podvečerních hodinách nebo na venkovských cestách, je střet se zvířaty. Mějte na paměti, že zvířata mohou do silnice vběhnout neočekávaně, zvláště v obdobích, kdy jsou aktivnější, nebo během migrace – při snížené viditelnosti (mlha, sněžení, déšť, tma) je navíc riziko kolize vyšší, protože je uvidíte až na poslední chvíli. PVZP kryje střety se zvířaty v případě, že máte k pojištění vozidla sjednáno připojištění pro případ živelní události – střet se zvířetem je totiž kategorizován jako živelní událost. Připojištění na živelní události vás ochrání před finančními ztrátami vzniklými střetem s divokými nebo hospodářskými zvířaty a zabezpečí vám klidnější cestování po celý rok, ať už na silnici potkáte zajíce, srnku, zaběhnutého psa, nebo třeba ovci.

Když zvířata hledají teplo: Okus kabelů

Představte si: sednete do auta, chcete nastartovat a kontrolky palubní desky blikají jako vánoční stromeček. Pravděpodobně Vás navštívila kuna. Nejen střety, ale i zvířata hledající útočiště v teple motorového prostoru mohou způsobit na vozidle nemalé poškození. Krysy, myši, kuny i jiná malá zvířata mohou proniknout do motorového prostoru a okusováním kabelů a pro kuny obzvláště chutné zvukové izolace motoru způsobit významné technické škody. U PVZP se na tyto škody opět vztahuje připojištění pro případ živelní události, což je užitečná informace pro každého, kdo parkuje v oblastech, kde je tento jev běžnější (venkov, blízko lesa nebo parku apod.). Nicméně z dat PVZP je zřejmé, že zejména kuny už se přizpůsobily i městské zástavbě, proto se pojištění vyplatí i ve městě.

Neomezená asistence nejen během vánočních nákupů

Období vánočních svátků a nákupů může být pro řidiče hektické a stresující, zvláště když se rozhodnou pro nákupy v příhraničí. V tuto dobu je obecně větší provoz a s ním se pojí i vyšší riziko nehod nebo technických problémů s vozidlem. Služby neomezené asistence, které si je možné sjednat k pojištění vozidel Jízda od PVZP, poskytují pomoc v případě nehody, poruchy vozidla nebo jiných komplikací – neomezeně a po celé Evropě. Zahrnují například odtah vozidla až domů, zajištění náhradního vozidla, náhradního ubytování či dopravu osob náhradní dopravou. A když po Vánocích pojedete na lyže, nemusíte nic řešit, neomezená asistence se o vás postará celý rok.

Pojištění věcí ve střešním boxu

V zimní sezóně je běžné, že si řidiči vozí vybavení na lyžování ve střešních boxech. Ale co když dojde k nehodě nebo krádeži celého střešního boxu? Standardní havarijní pojištění vozidla většinou nekryje škody na střešních boxech. U PVZP ale jsou střešní boxy i s příčníky kryté v rámci havarijního pojištění a nemusíte se tak bát nechat střešní box na autě. 

 

Pojištění vozidel Jízda

 
 

Neomezená asistence